Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Stekt sild og grønnsaker blir en fargerik og velsmakende rett på tallerkenen. Dette er en oppskrift der en tradisjonsrik norsk råvare møter eksotiske grønnsaker.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 4 stk stk matjessild, doble fileter matjessild, doble fileter
  • 1 stk stk squash, grønn squash, grønn
  • 1 stk stk aubergine aubergine
  • 1 stk stk paprika, grønn paprika, grønn
  • 0,5 stk stk paprika, gul paprika, gul
  • 0,5 stk stk paprika, rød paprika, rød
  • 1 stk stk rødløk rødløk
  • olje olje

Saus

  • 2 stk stk tomat, soltørket tomat, soltørket
  • 3 ss ss balsamicoeddik balsamicoeddik
  • 6 ss ss olivenolje olivenolje
  • 1 ss ss honning honning
  • 8 stk stk kapers kapers
  • salt og pepper salt og pepper

Tilbehør

  • sitronbåter sitronbåter
  • brød brød

Framgangsmåte

  • Skjær matjessildfilet i stykker på ca. 2 cm.

  • Skjær squash og aubergine i skiver på ca. 1 cm, og paprika og rødløk i like tykke strimler.

  • Stek fisken gyllen i olje, ca. 2 minutter på hver side. Ta den ut av stekepannen og hold den varm.

  • Stek grønnsakene til de er knapt møre.

Saus

  • Finhakk soltørkede tomater og bland med de andre ingrediensene til sausen.

  • Smak til med salt og pepper.

Server matjessild med grønnsaker, saus, sitronbåter og ristet brød.