Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Denne oppskriften med ørret og wokgrønnsaker har et hint av asiatiske smaker. Retten er et fargekart på tallerkenen, og er like god som den er sunn. 

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 600 g g ørretfilet, uten skinn og bein ørretfilet, uten skinn og bein
  • 2 ss ss solsikkeolje solsikkeolje
  • 1 ts ts sukker sukker
  • 1,5 ts ts salt salt
  • 0,5 ts ts pepper, grovmalt pepper, grovmalt
  • 1 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 2 stk stk gulrot gulrot
  • 5 stk stk vårløk vårløk
  • 1 stk stk løk løk
  • 150 g g sukkererter sukkererter
  • 2 ss ss solsikkeolje solsikkeolje
  • 2 ss ss sesamfrø sesamfrø
  • 1 stk stk lime lime

Tilbehør

  • byggris byggris
  • koriander, frisk koriander, frisk
  • lime lime

Grønnsaker

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 130 °C.

  • Skjær ørret i porsjonsstykker og legg dem i en aluminiumsform. 

  • Pensle stykkene med solsikkeolje, og dryss over sukker, salt og pepper.

  • Bak i stekeovnen i 20 minutter.

  • Finhakk hvitløk, og skjær gulrot, vårløk, løk og sukkererter i tynne strimler.

  • Stek grønnsakene på høy varme i solsikkeolje i et par minutter, og dryss over sesamfrø.

  • Hell soyasaus og saften av lime over grønnsakene, og varm opp før servering.

Server ørret med wokgrønnsaker, byggris, grovhakket koriander og lime. 

Tips: Man kan få kjøpt ørretfilet ferdig oppstykket i aluminiumsform i dagligvarebutikker. 

Bra mat for kroppen: Denne oppskriften bidrar til å sette kroppen din i en robust og balansert tilstand. Dette er mat full av næring, som er lett og frisk. Oppskriften inneholder masse sjømat, grønnsaker, og grove karbohydrater, og har i tillegg lite mettet fett, sukker og salt.