Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Prøv denne oppskriften på carpaccio hvor tynne skiver ørret krydret med salt, pepper og kjørvel blir servert med eggekrem, sitrongelé og sprøtt brød. En perfekt forrett.

Vanskelighetsgrad Vanskelig
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 250 g g ørretfilet, uten skinn og bein ørretfilet, uten skinn og bein
  • 1 ts ts salt salt
  • 0,5 ts ts pepper pepper
  • 1 dl dl kjørvel, frisk kjørvel, frisk

Eggekrem

  • 3 dl dl rapsolje rapsolje
  • 4 stk stk eggeplomme eggeplomme
  • 2 ss ss smør smør
  • salt salt
  • kajennepepper kajennepepper

Sitrusgelé

  • 2 stk stk sitroner sitron
  • 2 ss ss sukker sukker
  • 6 g g agarpulver agarpulver
  • vann vann

Sprøtt brød

  • 4 skiver skive rugbrød rugbrød
  • olje olje
  • salt salt

Framgangsmåte

  • Del ørretfileten i to på langs.

  • Bland sammen salt, pepper og hakket kjørvel, og rull filetene i blandingen så de er dekket. 

  • Rull hver filet stramt inn i plastfolie og frys de ned i 3–4 timer. 

  • Skjær de fryste ørretrullene i tynne skiver og legg skivene på et fat.

Eggekrem

  • Hell olje i en liten kasserolle og varm oljen til 70 °C, bruk termometer. 

  • Legg hele eggeplommer i oljen, og kok til eggeplommene begynner å stivne, ca. 15–20 minutter. 

  • Ta ut eggeplommene og rør sammen med smør til en jevn krem. 

  • Smak til med salt og kajennepepper.

Sitrusgelé

  • Press saft av sitron og riv skallet. Bland sitronsaft og skall med sukker.

  • Ha i vann til du har 400 g væske til sammen. Pisk inn agarpulveret. 

  • Varm blandingen opp til kokepunktet, og la den koke i 30 sekunder mens du pisker. Hell blandingen i en form eller skål, og la den avkjøle litt. 

  • Sil blandingen gjennom en melsikt.

Sprøtt brød

  • Sett stekeovnen på 180 °C.

  • Skjær rugbrød i tynne skiver, så i mindre biter og ha på litt olje og salt. 

  • Ha skivene på et stekebrett og stek i stekeovnen til de er sprø, ca. 8–10 minutter.

Server ørretcarpaccio med eggekrem, sitrusgelé og sprøtt brød.

Tips: Eggekrem og sitrusgelé i sprøyteposer gjør serveringen lettere og får retten til å se ekstra flott ut.