Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Ceviche er en rett der fisk blir marinert i sitrus. Dette er en spennende oppskrift av ørret servert med mango- og kaperssalsa. 

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 250 g g ørretfilet, uten skinn og bein ørretfilet, uten skinn og bein

Marinade

  • 0,5 ts ts fennikelfrø fennikelfrø
  • 0,5 dl dl sitronsaft sitronsaft
  • 0,5 dl dl limesaft limesaft
  • 0,5 dl dl olivenolje olivenolje
  • salt og pepper salt og pepper

Salsa

  • 0,5 stk stk mango mango
  • 0,5 stk stk rødløk rødløk
  • 3 ss ss kapers kapers
  • 1 ss ss gressløk gressløk
  • 1 ss ss persille, frisk persille, frisk
  • 1,5 ss ss rapsolje rapsolje
  • salt og pepper salt og pepper
  • sukker sukker
  • sitronsaft sitronsaft

Framgangsmåte

  • Bruker du fersk ørret må fisken fryses i et døgn og så tines opp før tilberedning når den skal spises rå. 

  • Skjær ørreten i tynne skiver og legg disse pent utover på et serveringsfat.

Marinade

  • Knus fennikelfrø, bland med de andre ingrediensene til marinaden og smak til med salt og pepper.

  • Pensle ørreten med marinaden 10–15 minutter før servering og la den stå i romtemperatur.

Salsa

  • Skjær mango og rødløk i små terninger, og finhakk gressløk og persille.

  • Bland sammen mango, rødløk, gressløk, persille og olje. 

  • Smak til med salt, pepper, sukker og sitronsaft.

Server ørretceviche med mango- og kaperssalsa ved siden av.