Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Det er vanligst å grave laks, men hvorfor ikke prøve å grave ørret neste gang? Her er en oppskrift der ørret er gravet med honning, akevitt og urter.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 500 g g ørretfilet, med skinn ørretfilet, med skinn

Urteblanding

  • 1 ts ts korianderfrø korianderfrø
  • 1 ss ss dill, frisk dill, frisk
  • 3 ss ss honning honning
  • 0,5 dl dl akevitt akevitt
  • 25 g g sukker sukker
  • 25 g g salt salt
  • 1,5 ts ts pepper pepper

Dressing

  • 3 ss ss dijonsennep dijonsennep
  • 2 stk stk eggeplomme eggeplomme
  • 2 dl dl rapsolje rapsolje
  • 1 ss ss crème fraîche crème fraîche
  • 1 ts ts kapers kapers
  • 1 ss ss dill, frisk dill, frisk
  • salt og pepper salt og pepper
  • sitronsaft sitronsaft

Tilbehør

  • loff loff

Framgangsmåte

  • Legg ørreten på et brett eller fat med kanter med skinnsiden ned. Dryss over salt og pepper. 

Urteblanding

  • Knus korianderfrø, finhakk dill, og bland med honning, akevitt og sukker.

  • Fordel urteblandingen på ørretfileten.

  • Dekk med plastfilm og la dette stå noen timer i kjøleskapet. 

  • Snu ørreten med skinnsiden opp, og la den marinere i kjøleskap i 2 dager før servering.

Dressing

  • Pisk sammen sennep og eggeplomme, og tilsett oljen litt om gangen under jevn omrøring til tykk konsistens.

  • Tilsett crème fraîche, hakket kapers og dill, og smak til med salt, pepper og sitronsaft.

Server gravet ørret i tynne skiver på små biter av toast, med dressing på toppen.