Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Ørret egner seg veldig godt til rask varmebehandling på grillen, da får den en saftig kjerne i midten. I denne oppskriften er ørreten spennende krydret.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 800 g g ørretfilet, med skinn ørretfilet, med skinn
  • 2 ts ts sukker, brunt sukker, brunt
  • 1 ts ts chilipulver chilipulver
  • 1 ts ts spisskummen, malt spisskummen, malt
  • 1 ts ts timian, tørket timian, tørket
  • 1 ts ts salt salt
  • 2 ts ts olivenolje olivenolje

Potetsalat

  • 600 g g potet potet
  • 50 g g spinat spinat
  • 5 stk stk reddik reddik
  • 1 stk stk rødløk rødløk
  • 2 ss ss dill, frisk dill, frisk
  • 1 dl dl majones majones
  • 2 dl dl lettrømme lettrømme
  • 3 ss ss pepperrot pepperrot

Framgangsmåte

  • Skjær ørretfileten i serveringsstykker.

  • Rør sammen sukker, chilipulver, spisskummen, timian, salt og olivenolje , og pensle blandingen på begge sider av ørretstykkene.

  • Grill ørretstykkene i ca. 4 minutter på hver side.

Potetsalat

  • Kok potet, skrell og del i mindre biter.

  • Hakk spinat, skjær reddik i skiver, finhakk rødløk og grovhakk dill.

  • Bland potet med spinat, reddik, rødløk, dill, lettrømme, majones og revet pepperrot.

Server nygrillet ørret med potetsalat ved siden av.