Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Ovnsbakt ørretfilet med en frisk eplesaus er oppskriften på et nydelig festmåltid med milde, deilige smaker. Bruk gjerne norske syrlige epler hvis det er sesong for det.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 800 g g ørretfilet, uten skinn og bein ørretfilet, uten skinn og bein
  • 4 ss ss pinjekjerner pinjekjerner

Saus

  • 1,5 stk stk eple eple
  • 2 stk stk sjalottløk sjalottløk
  • 4 dl dl hvitvin hvitvin
  • 1 dl dl kremfløte kremfløte
  • 125 g g smør, usaltet smør, usaltet
  • salt og pepper salt og pepper

Tilbehør

  • 200 g g sukkererter sukkererter
  • potet potet

Framgangsmåte

  • Dryss litt salt på ørretfileten og stek den ene siden på svak varme over lang tid, ca. 20 minutter, slik at overflaten karamelliserer seg.

  • Rist pinjekjerner på tørr stekepanne. 

Saus

  • Skrell og skjær eple i terninger, og finhakk sjalottløk.

  • Ha sjalottløk og hvitvin i en kasserolle og kok til konsistensen er som sirup.

  • Tilsett kremfløte, kok opp og ha i noen av epleterningene.

  • Rør inn smør, litt om gangen, til passe konsistens.

  • Sil sausen og smak den til med salt og pepper. 

  • Tilsett resten av epleterningene i sausen ved servering. 

Server ørret med pinjekjerner drysset over, og med eplesaus, kokte sukkererter og poteter ved siden av.