Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Risoni er pasta som ser ut som ris. Den tar lett til seg deilige smaker fra andre ingredienser i gryteretter, som i denne oppskriften på ørret i risoni med sjalottløk og gulrot.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 100 g g ørretfilet, uten skinn og bein ørretfilet, uten skinn og bein
  • 0,5 stk stk sjalottløk sjalottløk
  • 0,5 stk stk gulrot gulrot
  • 100 g g risoni risoni
  • 1 ss ss smør smør
  • 2 ss ss hvitvinseddik hvitvinseddik
  • 2 dl dl kyllingbuljong kyllingbuljong
  • 0,5 dl dl matfløte matfløte
  • salt og pepper salt og pepper
  • sitronsaft sitronsaft
  • urter, friske urter, friske

Framgangsmåte

  • Bruker du fersk ørret må fisken fryses i et døgn og så tines opp før tilberedning når den skal spises rå. 

  • Skjær ørret i terninger.

  • Finhakk sjalottløk og skjær gulrot i små terninger.

  • Surr sjalottløk, gulrot og risoni i smør til løken er myk.

  • Tilsett hvitvinseddik og kok inn til det bare er et par dråper igjen.

  • Tilsett kyllingbuljong litt om gangen, og kok inn mellom hver gang.  

  • Smak til med salt, pepper og sitronsaft.

  • Tilsett matfløte og kok til passe konsistens.

  • Tilsett ørretterningene like før servering og la bitene trekke i 1 minutt.

Server ørret i risoni med litt friske urter drysset over.