Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Fiskeburger til middag i dag? Da bør du prøve denne burgeren av ørret, med en frisk dressing av cottage cheese, pinjekjerner og avokado til. 

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 600 g g ørretfilet, uten skinn og bein ørretfilet, uten skinn og bein
  • 4 stk stk burgerbrød burgerbrød
  • salt og pepper salt og pepper
  • olivenolje olivenolje

Dressing

  • 4 ss ss pinjekjerner pinjekjerner
  • 1 stk stk agurk agurk
  • 1 stk stk avokado avokado
  • 4 stk stk vårløk vårløk
  • 2 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 2 ss ss koriander, frisk koriander, frisk
  • 3 dl dl cottage cheese cottage cheese
  • lime lime
  • salt og pepper salt og pepper

Tilbehør

  • 1 stk stk hjertesalat hjertesalat
  • 2 stk stk plommetomat plommetomat

Framgangsmåte

  • Finhakk ørretfileten og bland inn salt og pepper.

  • Form til jevnstore burgere.

  • Stek burgerne i olivenolje på høy varme i en stekepanne. 

  • Del burgerbrød i to og rist dem lett i en stekepanne med litt olivenolje.

Dressing

  • Rist pinjekjerner i en tørr stekepanne til de får en gyllen brunfarge. 

  • Skrell agurk og skjær ut kjernen.

  • Finhakk agurk, avokado, vårløk og hvitløk, og grovhakk koriander. 

  • Bland alt med pinjekjerner og cottage cheese.

  • Smak til med saften av lime, salt og pepper.

Server ørretburger i burgerbrød med dressing, salat og tomat i skiver.

Tips: For å friske opp burgeren kan du gjerne presse litt lime over.