Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Deilig smak av paprika og basilikum gjør ovnsbakt ørret til et festmåltid. Oppskriften er enkel, både å lage og imponere med. Passer godt når gode venner kommer på besøk.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 700 g g ørretfilet, uten skinn og bein ørretfilet, uten skinn og bein
  • 1 ts ts salt salt
  • 0,5 ts ts pepper, hvit pepper, hvit
  • 1 ts ts rosépepper rosépepper
  • 2 ts ts smør smør

Saus

  • 1 stk stk paprika, grønn paprika, grønn
  • 1 stk stk paprika, rød paprika, rød
  • 1 ss ss olivenolje olivenolje
  • 3 ss ss basilikum, frisk basilikum, frisk
  • 0,5 ts ts rosépepper rosépepper
  • 4 dl dl fiskekraft fiskekraft
  • 2 ts ts maisennajevner, lys maisennajevner, lys
  • 1 dl dl matfløte matfløte

Tilbehør

  • ris ris
  • salt og pepper salt og pepper

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 175 °C.

  • Skjær ørret i serveringsstykker, og dryss over salt, hvit pepper og rosépepper.

  • Legg ørretfilet i en ildfast form penslet med smør.

  • Stek i stekeovnen i 10–15 minutter.

Saus

  • Skjær paprika i terninger og surr møre i olivenolje.

  • Tilsett finhakket basilikum, rosépepper og fiskekraft, og kok inn til ca. to tredjedeler.

  • Rør ut maisennajevner i matfløte og tilsett blandingen, kok opp og smak til med salt og pepper.

Server ovnsbakt ørret med paprikasaus og ris.