Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Pasta er godt og enkelt, og kan varieres på mange forskjellige måter. I denne oppskriften er det både fersk og røkt ørret, og grønnsaker.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 400 g g ørretfilet, uten skinn og bein ørretfilet, uten skinn og bein
  • 100 g g røykt ørret røykt ørret
  • 4 pors pors pasta, fullkorn pasta, fullkorn
  • 2 stk stk vårløk vårløk
  • 0,5 stk stk brokkoli brokkoli
  • 1 ss ss olje olje
  • 0,5 ts ts salt salt
  • 0,25 ts ts pepper pepper

Saus

  • 1 stk stk sitroner sitron
  • 3 dl dl matfløte matfløte
  • 1,5 dl dl vann vann
  • 1 terning terning fiskebuljong fiskebuljong
  • 1 ts ts maisennajevner, lys maisennajevner, lys

Tilbehør

  • gressløk, frisk gressløk, frisk

Framgangsmåte

  • Skjær ørretfileten i små terninger og den røkte ørreten i strimler.
  • Kok pasta etter anvisning på pakken.

  • Vask, rens og skjær vårløk i tynne skiver og brokkoli i små buketter.

  • Tilsett vårløk og brokkoli i kasserollen sammen med pastaen når den er nesten kokt, og la det koke sammen med pastaen de siste minuttene.

  • Hell av vannet og la pasta, vårløk og brokkoli være igjen i kasserollen.

  • Tilsett de rå ørretbitene, olje, salt og pepper, bland forsiktig og sett på lokket.

  • La det hele stå 1-3 minutter på svak varme til ørreten er ferdig.

Saus

  • Vask sitron og riv av det gule skallet.

  • Kok opp matfløte med sitronskall og la det småkoke et par minutter.

  • Tilsett vann og buljongterning, kok opp og jevn med maisennajevner.

  • Tilsett sausen og halvparten av den røkte ørreten i kasserollen sammen med pasta, ørret og grønnsaker. Bland forsiktig, og la det trekke i 1-2 minutter.

  • Smak til med salt og pepper.

Server pastaen med resten av den røkte ørreten og finhakket gressløk over.