Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Dette er oppskriften på en lekker forrett eller innslag på tapasbordet. Fargespillet mellom ørret og avokado skaper garantert forventning, som smaken oppfyller.

Vanskelighetsgrad Vanskelig
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 250 g g ørretfilet, uten skinn og bein ørretfilet, uten skinn og bein
  • 1 stk stk lime lime
  • salt og pepper salt og pepper

Avokadokrem

  • 1 stk stk avokado avokado
  • 1 ss ss olivenolje olivenolje
  • 0,5 stk stk sitroner sitron
  • salt og pepper salt og pepper

Tilbehør

  • urter, friske urter, friske

Framgangsmåte

  • Bruker du fersk ørret må fisken fryses i et døgn og så tines opp før tilberedning når den skal spises rå. 

  • Del ørretfilet i to på langs og skjær hver del i skiver på ca. 2 mm. Hver bit skal være omtrent en munnfull.

  • Riv skall og press saft av lime. Drypp limesaft over ørretbitene.

  • Dryss på litt salt og pepper.

Avokadokrem

  • Del avokado i to, fjern stein og skrap ut avokadokjøtttet med en skje.

  • Mos avokado til en jevn puré sammen med olivenolje. 

  • Press saft av sitron og smak til avokadokremen med sitronsaft, salt og pepper.

Legg litt avokadokrem pent på hver ørretbit, pynt med limeskall og friske urter, og server.