Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Prøv ørret som forrett neste gang du skal invitere gjester på middag. Denne oppskriften har få ingredienser og er enkel å lage.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 250 g g ørretfilet, uten skinn og bein ørretfilet, uten skinn og bein
  • 0,5 dl dl crème fraîche crème fraîche
  • 2 ss ss sennep sennep
  • 2 ss ss dill, frisk dill, frisk
  • salt og pepper salt og pepper
  • sitronsaft sitronsaft

Toast

  • 0,5 stk stk baguette baguette
  • olivenolje olivenolje
  • salt og pepper salt og pepper

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 80 °C og bak ørreten i stekeovn til den flaker seg, ca. 10 minutter. La stekeovnen være på og avkjøl ørreten i 10 minutter.

  • Flak ørreten og bland den forsiktig med crème fraîche, sennep og hakket dill.

  • Smak til med salt, pepper og sitronsaft.

  • Fyll små former med ørretblandingen, anrett på fat og fjern formene ved servering. Du kan også bruke små skåler.

Toast

  • Skjær baguetten i tynne skiver.

  • Ha skivene på et stekebrett med bakepapir, drypp over olivenolje og dryss med salt og pepper.

  • Stek skivene i stekeovnen til de er sprø og gyllen, ca. 7–8 minutter.

Server rillette av ørret med sprø toastskiver og pynt med friske urter om du har.

Tips: Om du legger baguetten i fryseren i et par timer blir den lettere å skjære i skiver.