Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

I Japan bruker de gjerne ponzusaus til sashimi. Med denne oppskriften kan du velge å lage sausen selv, eller kjøpe den ferdig på butikken.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 250 g g ørretfilet, uten skinn og bein ørretfilet, uten skinn og bein
  • 100 g g cantaloupe-melon cantaloupe-melon
  • 2 ss ss olivenolje olivenolje
  • 1 ts ts sukker sukker
  • 0,5 ts ts salt salt
  • 0,3 ts ts pepper pepper

Ponzusaus

  • 1 ss ss ingefær, frisk ingefær, frisk
  • 0,5 stk stk chili, rød chili, rød
  • 2 ss ss kjørvel, frisk kjørvel, frisk
  • 2 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 1 dl dl soyasaus soyasaus
  • 0,5 dl dl limesaft limesaft

Framgangsmåte

  • Bruker du fersk ørret må fisken fryses i et døgn og så tines opp før tilberedning når den skal spises rå. 

  • Skjær ørreten i tynne skiver og legg disse på et fat.

  • Skjær melon i fine terninger.

  • Bland sammen olivenolje, sukker, salt og pepper, og vend inn melonterningene.

  • Dryss melonterningene over ørretskivene.

Ponzusaus

  • Finhakk ingefær, chili, kjørvel og hvitløk. 

  • Bland alle ingrediensene til sausen sammen og la den stå i kjøleskapet til servering. 

  • Sil blandingen og server i en skål.

  • Sausen kan oppbevares i 1 uke i kjøleskap. 

  • Du får også kjøpt ferdig ponzusaus på butikken.

Server ørreten og melonen med litt ponzusaus dryppet over, med resten av sausen ved siden av som dipp.

Tips: Cantaloupe-melon kan byttes med en annen søt melon. Og om du ønsker kan du bruke en melonskje for å få runde melonkuler.