Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Tapas skal både se og smake godt, og med denne oppskriften sørger du for begge deler. Ørret med den delikate rødfargen på frisk, grønn avokado fascinerer alle sansene!

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 320 g g ørretfilet, uten skinn og bein ørretfilet, uten skinn og bein
  • 2 dl dl soyasaus soyasaus

Avokadokrem

  • 1 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 1 stk stk avokado avokado
  • 1 ss ss crème fraîche crème fraîche
  • 2 ss ss olivenolje olivenolje
  • 1 stk stk lime lime
  • salt salt

Korianderyoghurt

  • 0,5 ss ss koriander, frisk koriander, frisk
  • 0,5 dl dl yoghurt, naturell yoghurt, naturell
  • sitronsaft sitronsaft

Toast

  • 1 stk stk baguette baguette
  • olivenolje olivenolje

Framgangsmåte

  • Skjær ørret i store terninger og la dem trekke i soyasausen minst 1 time, helst natten over.

  • Ta ørretterningene opp av soyasausen og tørk dem godt med tørkepapir. 

  • Stek terningene raskt i olje så den skifter farge, ca. 30 sekunder på hver side. 

  • Skjær ørreten i fine skiver. 

Avokadokrem

  • Finhakk hvitløk.

  • Del avokado i to, fjern stein og skrap ut avokadokjøtttet med en skje.

  • Mos avokado til en jevn mos og bland inn hvitløk, crème fraîche og olivenolje.

  • Smak til med saft av lime og salt.

Korianderyoghurt

  • Finhakk koriander og bland sammen med yoghurt.

  • Smak til med sitronsaft.

Toast

  • Sett stekeovnen på 180 °C.

  • Skjær baguette i tynne skiver og legg dem på bakepapir på et stekebrett.

  • Drypp over olivenolje og stek skivene sprø og gylne i stekeovnen, ca. 8-10 minutter.

Legg litt avokadokrem, en skive ørret og litt korianderyoghurt på hver toastskive, og pynt med litt frisk koriander.

Tips: Om du legger baguetten i fryseren i et par timer blir den lettere å skjære i skiver.