Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Dette er oppskriften på en enkel, men smakfull rett. Når du steker ørret så kan det være et tips å la den være litt svakt rosa i kjernen, da er den saftigst. 

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 600 g g ørretfilet, uten skinn og bein ørretfilet, uten skinn og bein
  • 1 ss ss salt salt
  • 2 ss ss olje olje
  • 12 stk stk asparges asparges
  • 1 ss ss smør smør

Saus

  • 2 stk stk eggeplomme eggeplomme
  • 0,5 ts ts salt salt
  • 0,25 ts ts pepper pepper
  • 3 ss ss eplecidereddik eplecidereddik
  • 1 dl dl rapsolje rapsolje
  • 2 ss ss kjørvel, frisk kjørvel, frisk

Framgangsmåte

  • Skjær ørreten i serveringsstykker, dryss med salt og la trekke i ca. 10 minutter. 

  • Skyll av saltet og tørk stykkene godt med tørkepapir. 

  • Stek ørreten i olje på middels varme i ca. 2 minutter på hver side. 

  • Brekk av den nederste delen på aspargesen og kok i lettsaltet vann i 2 minutter. 

  • La aspargesen renne godt av og vend i smør.

Saus

  • Pisk eggeplomme sammen med salt og pepper, rør inn eplecidereddik og spe med rapsolje i en tynn stråle til en fyldig saus. 

  • Smak med salt og pepper, og rør inn hakket kjørvel.

Server ørreten med asparges og kjørvelsaus ved siden av.