Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Denne oppskriften tar ikke lang tid å lage siden den ikke skal kokes eller stekes. Med få ingredienser får du en deilig rett som passer både som forrett og tapas. 

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 100 g g ørretfilet, uten skinn og bein ørretfilet, uten skinn og bein
  • 0,5 stk stk sjalottløk sjalottløk
  • 2 ss ss dill, frisk dill, frisk
  • 0,5 stk stk sitroner sitron
  • 1 ss ss dijonsennep dijonsennep
  • 1 ss ss sesamfrø sesamfrø
  • 1 stk stk agurk agurk
  • salt og pepper salt og pepper

Framgangsmåte

  • Bruker du fersk ørret må fisken fryses i et døgn og så tines opp før tilberedning når den skal spises rå. 

  • Skjær ørreten i små terninger, finhakk sjalottløk og dill, og press saften av sitron.

  • Bland ørretterningene, sjalottløk, dill, sitronsaft, dijonsennep og sesamfrø sammen.

  • Smak til med salt og pepper.

  • Vask og skrell agurk, og skjær i 1 cm tykke skiver.

  • Legg agurkskivene utover på et fat og ha på ørrettartar.

Server tartaren med friske urter på toppen.