Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Østers naturell er en fransk klassiker som gjerne serveres med Champagne. Det er når østers serveres naturell at den naturlige særegne smaken kommer til sin rett.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 24 stk stk flatøsters flatøsters
  • 1 stk stk sitroner sitron
  • 1 stk stk lime lime
  • salt og pepper salt og pepper
  • kajennepepper kajennepepper
  • is, knust is, knust

Framgangsmåte

  • Vask og skrubb flatøsters godt.

  • Legg østersen i en serviett med den spisse enden mot deg.

  • Sett kniven i skillet mellom skallene.

  • Press og skjær over lukkemuskelen som ligger litt inn fra kanten.

  • Bøy forsiktig opp skallet, pass på at østerskraften ikke renner ut.

Server østersen på is og server med sitron, lime, salt, pepper og litt kajennepepper.

Tips: En østerskniv er et godt hjelpemiddel til å åpne østers med.