Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Rakfisk er en tradisjonell rett som man gjerne lager til jul. Prøv denne enkle oppskriften. Tilbehøret varierer fra familie til familie og fra distrikt til distrikt.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 1,4 kg kg rakfisk, hel rakfisk, hel
  • 1 stk stk purre purre
  • 1 stk stk løk løk
  • pepper pepper

Tilbehør

  • potet potet
  • lettrømme lettrømme
  • flatbrød flatbrød
  • potetlefse potetlefse

Framgangsmåte

  • Ta skinnet av rakfisken, fileter den og skjær i biter.

  • Kok og skrell poteter.

  • Skjær løk og purre i tynne skiver.

  • Ha rakfisken på fat sammen med kokte poteter, løk og purre.

Dryss over litt pepper og server med lettrømme, flatbrød eller potetlefser.