Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Skalldyrgryte er en smaksrik rett som passer utmerket til selskap. La deg inspirere av denne oppskriften som har et asiatisk preg over seg. 

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 200 g g blåskjell, i lake blåskjell, i lake
  • 200 g g reker, uten skall reker, uten skall
  • 400 g g tagliatelle tagliatelle
  • 1 stk stk chili, rød chili, rød
  • 2 ss ss koriander, frisk koriander, frisk
  • 200 g g vårløk vårløk
  • 200 g g selleri selleri
  • 0,5 stk stk ananas ananas

Saus

  • 1 ss ss rapsolje rapsolje
  • 1 ss ss curry paste, rød curry paste, rød
  • 1 ss ss peanøttsmør peanøttsmør
  • 1 ss ss sukker, brunt sukker, brunt
  • 2 dl dl kokosmelk kokosmelk
  • 1 stk stk lime lime

Tilbehør

  • brød brød

Framgangsmåte

  • Kok pasta etter anvisning på pakken.

  • Finhakk chili og koriander, og skjær vårløk, stangselleri og ananas i biter.

  • Ha chili, koriander, vårløk, stangselleri og ananas i en kasserolle og varm opp på middels varme.

Saus

  • Varm rapsolje i en kasserolle og pisk inn curry paste.

  • Tilsett peanøttsmør, brunsukker, kokosmelk og saften fra lime og bland godt. 

  • Hell sausen over i kasserollen med chili, koriander, vårløk, stangselleri og ananas, og la blandingen koke på svak varme.

  • Ha i blåskjell, reker og pasta, og vend alt forsiktig sammen.

Server skalldyrgryten med brød.