Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Bakt potet er en klassiker som kan varieres i det uendelige. Her har vi spicet opp bakepoteten med reker og et fyll av crème fraîche, løk og persille. 

Vanskelighetsgrad Enkelt
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 300 g g reker, uten skall reker, uten skall
  • 4 stk stk bakepotet bakepotet
  • 1 dl dl helmelk helmelk
  • 1 ss ss olivenolje olivenolje
  • 4 ss ss parmesan, revet parmesan, revet
  • salt og pepper salt og pepper

Fyll

  • 1 stk stk rødløk rødløk
  • 1 stk stk sjalottløk sjalottløk
  • 1 stilk stilk selleri selleri
  • 1 ts ts olivenolje olivenolje
  • 2 dl dl crème fraîche, lett crème fraîche, lett
  • 1 ss ss persille, frisk persille, frisk
  • salt og pepper salt og pepper

Tilbehør

  • cherrytomat cherrytomat

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C.

  • Bak potet mør i stekeovnen, det tar ca. 1 time.

  • Del potet i to, skrap ut innholdet forsiktig, og mos det med helmelk og olivenolje.

  • Rør inn revet parmesan, og smak til med salt og pepper.

Fyll

  • Finhakk rødløk, sjalottløk og selleri.

  • Ha olivenolje i en stekepanne og fres rødløk, sjalottløk og selleri blankt. 

  • Rør inn crème fraîche og persille, og trekk stekepannen av varmen.

  • Vend inn rekene, og smak til med salt og pepper. 

  • Ha potetmos og fyll i de halve potetskallene.

Server bakt potet med cherrytomater ved siden av. 

Tips: Spar gjerne litt av rekene til pynt.