Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Spice opp den tradisjonelle tacoen med denne oppskriften på crispy reker i hjertesalat. Ha tilbehøret i skåler og server som vanlig taco.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 1 kg kg reker, med skall reker, med skall
  • 1 dl dl ris ris
  • 1 dl dl hvetemel hvetemel
  • 2 stk stk egg egg
  • 0,25 ts ts salt salt
  • 1 ss ss sesamfrø sesamfrø
  • 2 dl dl griljermel griljermel
  • solsikkeolje solsikkeolje

Salsa

  • 2 stk stk tomat tomat
  • 1 stk stk rødløk rødløk
  • 1 stk stk chili, rød chili, rød
  • 1 ss ss olivenolje olivenolje
  • salt salt

Tilbehør

  • 0,5 stk stk agurk agurk
  • 2 stk stk hjertesalat hjertesalat
  • 1 bokser boks mais mais
  • 1 dl dl sweet chilisaus sweet chilisaus
  • 1 dl dl lettrømme lettrømme

Framgangsmåte

  • Rens reker.
  • Kok ris etter anvisning på pakken.
  • Ha hvetemel i en skål.
  • Pisk egg, bland det med salt og ha det i en annen skål.
  • Bland sesamfrø og griljermel, og ha det på en tallerken.
  • Legg rekene i skålen med hvetemel, dypp dem raskt i eggeblandingen, og legg dem til slutt i blandingen med sesamfrø og griljermel.
  • Ha de panerte rekene på et fat og la dem tørke litt før steking.
  • Stek rekene raskt i solsikkeolje ved høy temperatur, til dem er sprø og har fått litt farge.
  • Lett dem over på et kjøkkenpapir slik at overflødig fett får renne av.

Salsa

  • Finhakk tomat, rødløk og chili, og bland det sammen.
  • Drypp over olivenolje og salt.

Tilbehør

  • Skjær agurk i små terninger.

Server hjertesalatblader fylt med ris, agurk, mais, salsa og reker. Topp med sweet chilisaus og lettrømme.