Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Lag smakfulle fajitas med reker, mangosalsa og rømmesaus. Denne oppskriften kan kanskje erstatte fredagstacoen?

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 400 g g reker, uten skall reker, uten skall
  • 0,5 stk stk chili, rød chili, rød
  • 2 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 4 stk stk vårløk vårløk
  • 2 stk stk paprika, gul paprika, gul
  • 2 ss ss olje olje
  • 1 stk stk lime lime
  • 4 ss ss koriander, frisk koriander, frisk
  • salt og pepper salt og pepper

Mangosalsa

  • 1 stk stk mango mango
  • 1 stk stk vårløk vårløk
  • 1 stk stk lime lime
  • 1 ss ss mynte, frisk mynte, frisk
  • 0,25 ts ts salt salt

Rømmesaus

  • 1 ss ss chili, rød chili, rød
  • 1 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 0,5 stk stk lime lime
  • 1,5 dl dl lettrømme lettrømme

Tilbehør

  • 8 stk stk tortillawrap, grov tortillawrap, grov

Framgangsmåte

  • Rens chili for frø og hinner, og finhakk den, hvitløk og vårløk.

  • Skjær paprika i strimler.

  • Stek grønnsakene i varm olje i et par minutter til de er gjennomvarme. De må ikke bli bløte.

  • Tilsett reker, saften av lime, hakket koriander, salt og pepper, og la alt lunes uten koking.

Mangosalsa

  • Skjær mango i små terninger og vårløk i tynne skiver.

  • Riv skallet og press saften av lime.

  • Finhakk mynte.

  • Vend sammen ingrediensene til mangosalsaen og la den stå og trekke i kjøleskap i ca. 1 time før servering.

Rømmesaus

  • Finhakk chili og hvitløk, og riv skallet av lime.

  • Bland sammen ingrediensene til rømmesausen og la den stå og trekke i kjøleskap i ca. 1 time før servering.

Server reker, mangosalsa og rømmesaus i varme tortillawraps.