Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Fish tacos med sriracha-marinerte reker er street food du blir hektet på! Prøv Iselin Bogstrans oppskrift på fish tacos med nykål, syltet rødløk og dressing.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 300 g g reker, uten skall reker, uten skall
  • 2 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 3 ts ts sriracha chilisaus sriracha chilisaus
  • 2 ts ts soyasaus, mindre salt soyasaus, mindre salt
  • rapsolje rapsolje

Kålsalat

  • 0,5 stk stk nykål nykål
  • 2 ss ss koriander, frisk koriander, frisk
  • 1 stk stk lime lime
  • 0,5 ts ts sesamolje sesamolje
  • 0,5 ts ts akasiehonning akasiehonning
  • 0,5 ts ts salt salt

Syltet rødløk

  • 1 stk stk rødløk rødløk
  • 0,75 dl dl vann vann
  • 0,25 dl dl eddik eddik
  • 0,5 dl dl sukker sukker

Dressing

  • 0,5 stk stk lime lime
  • 4 ss ss lettrømme lettrømme
  • 2 ts ts sriracha chilisaus sriracha chilisaus

Framgangsmåte

  • Finhakk hvitløk, og bland det sammen med sriracha chilisaus og soyasaus.

  • Vend rekene inn i blandingen, og la dem ligge og marinere litt.

  • Stek rekene i rapsolje i 2 minutter under omrøring rett før servering. Pass på å ikke steke for lenge, da blir rekene tørre.

Kål

  • Skjær nykål i tynne strimler, finhakk koriander og press saften fra lime.

  • Bland sammen sesamolje, akaisehonning, koriander, limesaft og salt, og vend in nykålen.

Syltet rødløk

  • Skjær rødløk i strimler.

  • Ha vann, eddik og sukker i en kasserolle, og kok opp.

  • Ha rødløk og eddiklaken i en krukke med lokk, eventuelt en skål med plastfolie over, og la det stå i minst 1,5 time.

 Dressing

  • Press saften fra lime.

  • Bland sammen limesaft, sriracha chilisaus og lettrømme.

Varm maislefser i en tørr stekepanne. Ha på kål, syltet rødløk, reker og dressing og server.

Tips: Syltet rødløk kan tilberedes kvelden før.