Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Sushi kommer i mange varianter, og gunkan er en av dem. Den består av en risball med noritang rundt, med valgfritt fyll på toppen. Her er en oppskrift med reker.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 100 g g reker, uten skall reker, uten skall
  • 2 ss ss sukker sukker
  • 1 ts ts salt salt
  • 6 ss ss riseddik riseddik
  • 8 dl dl sushiris sushiris
  • 1 ts ts chili, rød chili, rød
  • 3 ts ts ingefær, syltet ingefær, syltet
  • 1 ss ss sjalottløk sjalottløk
  • 1 ss ss estragon, frisk estragon, frisk
  • 4 ark ark noritang noritang
  • limesaft limesaft
  • salt salt

Tilbehør

  • soyasaus, lys soyasaus, lys
  • wasabi wasabi
  • ingefær, syltet ingefær, syltet

Framgangsmåte

  • Bland sukker, salt og riseddik i en liten kasserolle, og kok forsiktig opp under omrøring. Når sukker og salt er oppløst, er rismarinaden ferdig.

  • Avkjøl marinaden før bruk.

  • Kok ris slik fremgangsmåten i oppskriften sushiris forklarer, eller følg anvisningen på pakken.

  • Ha risen over i en form, tilsett litt av marinaden og vend forsiktig inn. Risen må ikke bli for fuktig, prøv deg derfor frem med litt om gangen.

  • Avkjøl risen i romtemperatur. 

  • Skjær rekene i mindre biter.

  • Finhakk chili, syltet ingefær, sjalottløk og estragon, og bland med rekene.

  • Smak til blandingen med limesaft og salt.

  • Klipp noritang i strimler som er ca. 3 cm bred.

  • Bland vann med litt riseddik, og fukt hendene lett så risen ikke kleber.

  • Ta ca. 1 ss sushiris, og form forsiktig med en hånd til en avlang bit. Den skal være ca. 2 cm høy.

  • Fold så en stimle noriark rundt en risball slik at arket står ca. 1 cm over risen, og lim endene sammen med et par dråper vann.

  • Legg litt rekeblanding på hver bit.

Server sushibitene med soyasaus, wasabi og syltet ingefær.