Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

En rekecocktail er en nydelig liten rett som passer godt som forrett. Denne gode klassikeren går aldri av moten og ingen blir lei.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 400 g g reker, uten skall reker, uten skall
  • 1 pakke pakke crispisalat crispisalat
  • 1 stilk stilk stangselleri stangselleri
  • 8 stk stk cherrytomat cherrytomat

Dressing

  • 3 ss ss kremfløte kremfløte
  • 3 ss ss majones majones
  • 3 ss ss ketchup ketchup
  • 1 ts ts worcestershiresaus worcestershiresaus
  • 1 stk stk sitroner sitron
  • 0,5 ts ts paprikapulver paprikapulver
  • 0,25 ts ts salt salt
  • 0,25 ts ts pepper pepper

Tilbehør

  • rugbrød rugbrød
  • sitronbåter sitronbåter

Framgangsmåte

  • Riv salat, skjær stangselleri i tynne skiver og del tomat i to.

  • Legg reker, salat, stangselleri og tomat lagvis i porsjonsskåler.

Dressing

  • Pisk kremfløte lett, og bland med majones og ketchup.

  • Smak til med worcestershiresaus.

  • Ha i saften av sitron til dressingen får passe konsistens.

  • Smak til med paprikapulver, salt og pepper.

  • Drypp litt dressing over salaten, og ha resten ved siden av.

  • Dryss over litt pepper og paprikapulver.

Server med rugbrød, sitronbåter og resten av dressingen.