Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

En smakfull suppe gjør seg godt som forrett. Denne oppskriften er for deg som vil imponere gjestene dine med gode smaker. 

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 1 kg kg reker, med skall reker, med skall
  • 2 stk stk løk løk
  • 4 stk stk gulrot gulrot
  • 1 stk stk purre purre
  • 0,5 stk stk sellerirot sellerirot
  • 2 ss ss rapsolje rapsolje
  • 4 ss ss tomatpuré tomatpuré
  • 1 dl dl hvitvin hvitvin
  • 1 ss ss konjakk konjakk
  • 2 stk stk laurbærblad laurbærblad
  • 5 dl dl kremfløte kremfløte
  • salt salt
  • kajennepepper kajennepepper
  • sitronsaft sitronsaft

Vårløkolje

  • 2 stk stk vårløk vårløk
  • 1 dl dl olivenolje olivenolje
  • salt salt

Tilbehør

  • brød brød

Framgangsmåte

  • Rens rekene og ta vare på skallet. 

  • Skjær løk, gulrot, purre og sellerirot i terninger, og surr i rapsolje i 2-3 minutter.

  • Ha i tomatpuré og la surre videre i ca. 1 minutt uten at det blir brunt. 

  • Tilsett rekeskall, hvitvin og konjakk, og la surre godt noen minutter til. 

  • Fyll opp med kaldt vann til det dekker, tilsett laurbærblad, og la alt koke forsiktig i ca. 20 minutter. 

  • Sil av kraften, kok opp og tilsett kremfløte. 

  • Kok til suppen tykner litt.  

  • Smak til med salt, kajennepepper og sitronsaft.

  • Tilsett rekene rett før servering.

Vårløkolje

  • Skjær vårløk i biter og kjør den sammen med olivenolje i en foodprosessor eller med stavmikser. 

  • Sil oljen og smak til med litt salt.

Server suppen med vårløkolje dryppet over, med brød ved siden av.