Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Denne krydrede retten med reker og ris er en spennende rett til middagsbordet. Med sine sterke smaker setter den fart på dagen.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 300 g g reker, uten skall reker, uten skall
  • 3 ss ss sesamolje sesamolje
  • 1 ss ss tomatpuré tomatpuré
  • chilipasta chilipasta
  • salt og pepper salt og pepper
  • 1 stk stk paprika, rød paprika, rød
  • 1 stk stk rødløk rødløk
  • 2 stk stk vårløk vårløk
  • 1 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 1 ts ts ingefær, frisk ingefær, frisk
  • olje olje
  • 0,5 stk stk lime lime

Tilbehør

  • ris ris

Saus

Framgangsmåte

  • Skjær paprika og rødløk i tynne strimler, vårløk i tynne skiver, og finhakk hvitløk og ingefær. 

  • Surr grønnsakene i olje i ca. 2 minutter.

  • Tilsett reker og la de bli lune.

Saus

  • Bland sammen sesamolje og tomatpuré. 

  • Smak til med saften av lime, chilipasta, salt og pepper.

  • Hell sausen over rekene og grønnsakene, og bland forsiktig.

Server med ris.