Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

I denne oppskriften får rekene en syrlig smak når de blir marinert i blant annet limesaft. Med agurk, paprika og dill får du en liten rett som passer godt til tapas.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 500 g g reker, uten skall reker, uten skall
  • 1 stk stk agurk agurk
  • 0,5 stk stk paprika, rød paprika, rød
  • 3 ss ss dill, frisk dill, frisk

Marinade

  • 1 stk stk rødløk rødløk
  • 3 dl dl vann vann
  • 2 dl dl limesaft limesaft
  • 1 ss ss soyasaus soyasaus
  • salt og pepper salt og pepper

Tilbehør

  • tacosaus tacosaus
  • lime lime

Framgangsmåte

  • Legg rekene i en bolle.

  • Finhakk rødløk og bland med de andre ingrediensene til marinaden.

  • Smak til med salt og pepper.

  • Hell marinaden over rekene og la dem marinere i ca. 20 minutter.

  • Skrell agurk, del den på langs, ta ut frøene og skjær i skiver. 

  • Rens og skjær paprika i tynne strimler.

  • Bland agurk, paprika og finhakket dill sammen med rekene.

  • Hell av marinaden og fordel blandingen i små boller.

Server med litt tacosaus dryppet over, og med limebåter som pynt.