Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

En enkel og god pai fylt med krabbe, reker og blåskjell. Passer godt på et koldtbord eller som en selvstendig rett med cherrytomater og godt brød til.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 1 stk stk krabbeskall, fylt krabbeskall, fylt
  • 150 g g reker, uten skall reker, uten skall
  • 150 g g blåskjell, uten skall blåskjell, uten skall
  • 3 stk stk egg egg
  • 3 dl dl matfløte matfløte
  • 0,5 ts ts salt salt
  • 0,25 ts ts kajennepepper kajennepepper

Paideig

  • 150 g g hvetemel hvetemel
  • 75 g g smør smør
  • 1 ss ss vann vann

Tilbehør

  • cherrytomat cherrytomat
  • brød brød

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C.

  • Ta krabbekjøttet ut av skallet, sil eventuell lake fra reker og blåskjell.

  • Pisk sammen egg, matfløte, hakket gressløk, salt og kajennepepper til en jevn blanding.

Paideig

  • Elt sammen hvetemel, smør og vann til en jevn deig.

  • Tilsett en skje kaldt vann hvis deigen virker tørr.

  • Kjevle deigen ut og kle en paiform.

  • Prikk bunnen godt og sett formen i kjøleskapet i ca. 30 minutter.

  • Forstek paiskallet midt i stekeovnen i ca. 12 minutter. 

  • Fordel krabbekjøtt, reker og blåskjell i paiskallet, og hell over fløteblandingen.

  • Stek paien videre nederst i stekeovnen til fyllet er fast, ca. 25 minutter.

Server paien varm med cherrytomater og brød ved siden av.