Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Pasta er alltid en slager og passer godt til reker. I denne oppskriften er det sausen som er hemmeligheten. Parmesan og basilikum gir retten en smak av Italia.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 400 g g reker, uten skall reker, uten skall
  • 200 g g pasta penne pasta penne
  • 2 ss ss olivenolje olivenolje
  • 1 stk stk løk løk
  • 1 stilk stilk selleri selleri
  • 1 stk stk gulrot gulrot
  • 1 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 1 ss ss hvetemel hvetemel
  • 1 ss ss tomatpuré tomatpuré
  • 1 stk stk laurbærblad laurbærblad
  • 1 ss ss sitronsaft sitronsaft
  • 3 dl dl fiskekraft fiskekraft
  • 3 ss ss crème fraîche crème fraîche
  • 1 dl dl parmesanost parmesanost
  • basilikum, frisk basilikum, frisk
  • salt og pepper salt og pepper

Framgangsmåte

  • Kok pasta etter anvisning på pakken.

  • Sil av vannet og vend i olivenolje.

  • Skjær løk, stangselleri, gulrot og hvitløk i små terninger. 

  • Stek grønnsakene myke i olivenolje.

  • Tilsett hvetemel, tomatpuré og laurbærblad. 

  • La det surre i noen minutter, og tilsett deretter fiskekraft. 

  • La det småkoke i 2-3 minutter.

  • Rør inn crème fraîche og sitronsaft, og smak til med salt og pepper.

  • Tilsett reker og pasta rett før servering.

Server med revet parmesan og basilikum drysset over.