Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Pasta passer til alt, så hvorfor ikke prøve pasta med skalldyr? I denne oppskriften har du reker, sjøkreps og blåskjell i pastaen sammen med chilidressing.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 300 g g reker, uten skall reker, uten skall
  • 8 stk stk sjøkreps sjøkreps
  • 1 kg kg blåskjell blåskjell
  • 1 dl dl eplejuice eplejuice
  • 1 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 4 pors pors pasta pasta

Marinade

  • 2 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 2 ss ss olivenolje olivenolje
  • 1 ss ss limesaft limesaft
  • 2 ts ts fiskesaus fiskesaus

Dressing

  • 0,5 stk stk lime lime
  • 1 stk stk chili, rød chili, rød
  • 1 ss ss koriander, frisk koriander, frisk
  • 1 ss ss sesamolje sesamolje
  • 1 ss ss soyasaus soyasaus
  • 2 ss ss sweet chilisaus sweet chilisaus

Tilbehør

  • lime lime
  • koriander, frisk koriander, frisk
  • brød brød

Framgangsmåte

  • Rens reker og sjøkreps.

  • Damp blåskjell i eplejuice og finhakket hvitløk til de åpner seg. 
  • Kok pasta etter anvisningen på pakken. Sil kokevannet fra.
  • Ha blåskjellene i pastaen.

Marinade

  • Finhakk hvitløk, rør sammen ingrediensene til marinaden og hell den over rekene og sjøkrepsen. La de trekke i marinaden i 30 minutter. 

  • Stek reker og sjøkreps i en varm stekepanne i 1 minutt, så de blir varme. Bland med blåskjellpastaen.

Dressing

  • Press saften av lime, finhakk chili og koriander, og bland sammen ingrediensene til dressingen. Smak den til.

Vend skalldyrpastaen inn i dressingen og server med limebåter, koriander og brød.