Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Lag en pastasalat til lunsj med røkt laks i strimler, reker, og hjemmelaget dressing. Denne retten kan du lage kvelden før og oppbevare i kjøleskapet. Rask, enkel og god.

Vanskelighetsgrad Veldig enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 150 g g røkt laks røkt laks
  • 50 g g reker, uten skall reker, uten skall
  • 300 g g pastaskruer pastaskruer
  • 6 stk stk tomat tomat
  • 5 cm cm agurk agurk
  • 10 stk stk sukkererter sukkererter

Dressing

  • 2 ss ss gressløk, frisk gressløk, frisk
  • 1 dl dl lettrømme lettrømme
  • 2 ss ss yoghurt, naturell yoghurt, naturell
  • 1 ss ss olivenolje olivenolje
  • 1 ts ts sitronsaft sitronsaft
  • salt og pepper salt og pepper
  • 1 ss ss olivenolje olivenolje

Framgangsmåte

  • Kok pasta etter anvisning på pakken. 

  • Avkjøl pastaen og vend den i olivenolje.

  • Skjær røkt laks i skiver, så i mindre biter.

  • Skjær tomat i båter, agurk i biter og del sukkererter i to.

  • Bland røkt laks med rekene og grønnsakene.

Dressing

  • Finhakk gressløk og bland med de andre ingrediensene til dressingen.

  • Smak til med sitronsaft, salt og pepper.

  • Dressingen er holdbar i kjøleskap i et par dager.

Server salaten med dressingen.