Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Dette er oppskriften på en god og mettende suppe. Suppen er enkel å lage og har få ingredienser. Alt du trenger ved siden av er grovt brød.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 150 g g reker, uten skall reker, uten skall
  • 4 stk stk potet potet
  • 0,5 stk stk purre purre
  • 12 dl dl vann vann
  • 2 terning terning grønnsaksbuljong grønnsaksbuljong
  • 1 ts ts salt salt
  • 0,5 dl dl matfløte matfløte
  • 8 stilk stilk gressløk, frisk gressløk, frisk

Tilbehør

  • brød, grovt brød, grovt

Framgangsmåte

  • Vask og skrell potet og del dem i skiver.

  • Vask, rens og finhakk gressløk og den nedre delen av purren.

  • Kok opp vann og tilsett buljongterning.

  • Kok potet og purre møre i grønnsaksbuljongen, og mos alt sammen til en jevn suppe.

  • Tilsett mer vann dersom suppen blir tykk.

  • Tilsett matfløte, kok opp suppen og smak til med salt og pepper.

  • Pisk opp suppen med en stavmikser rett før servering.

  • Tilsett reker og dryss over finhakket gressløk.

Server suppen med grovt brød ved siden av.