Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Turmat kommer i mange varianter, og i denne oppskriften lager du suppe med reker. Suppen kan du lage hjemme og ta med i en mattermos. Tilsett rekene ved servering.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 150 g g reker, uten skall reker, uten skall
  • 4 stk stk mandelpotet mandelpotet
  • 0,25 stk stk purre purre
  • 1 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 1 ss ss margarin, flytende margarin, flytende
  • 5 stilk stilk gressløk, frisk gressløk, frisk
  • 1 terning terning kyllingbuljong kyllingbuljong
  • 6 dl dl vann vann
  • 0,75 dl dl crème fraîche crème fraîche
  • salt og pepper salt og pepper

Tilbehør

  • brød, grovt brød, grovt

Framgangsmåte

  • Vask og skrell potetene og skjær dem i små terninger.

  • Vask, rens og finhakk hvitløk og den nedre delen av purren.

  • Varm margarin i en kjele, og surr hvitløk og purre på svak varme. Tilsett potetterninger og la det surre i noen minutter.

  • Tilsett vann og buljongterning, og la suppen koke til potetene er helt myke.

  • Mos potet og purre til en jevn suppe. Bruk gjerne en kraftig ballongvisp. Tilsett mer vann om suppen er for tykk.

  • Vask og finhakk gressløk.

  • Tilsett crème fraîche, kok opp suppen og smak til med salt og pepper.

Ha i reker og gressløk, og server straks med brød.

Tips: Denne oppskriften er uten egg, nøtter og fisk, og blir også glutenfri når den serveres uten brød. Vær obs på at brød også kan inneholde spor av egg og nøtter. Les også innholdsdeklarasjonen på buljongterningen nøye og velg en uten gluten.