Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Denne oppskriften med lune reker, blåskjell og baconsalat er en smaksrik rett som passer godt å servere når du har invitert venner og bekjente til et lunsjtreff.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 300 g g reker, uten skall reker, uten skall
  • 300 g g blåskjell, uten skall blåskjell, uten skall
  • 4 ss ss pinjekjerner pinjekjerner
  • 150 g g bacon bacon
  • 1 stk stk avokado avokado
  • 1 stk stk lime lime
  • 0,5 stk stk fennikel, frisk fennikel, frisk
  • 3 stk stk reddik reddik
  • 1 stk stk vårløk vårløk
  • 2 stk stk romanosalat romanosalat
  • 0,5 stk stk sjalottløk sjalottløk
  • 1 ss ss soyaolje soyaolje
  • 4 ss ss gressløk gressløk
  • 3 ss ss parmesanost parmesanost
  • oregano, frisk oregano, frisk

Vinaigrette

  • 3 ss ss dijonsennep dijonsennep
  • 1 dl dl hvitvinseddik hvitvinseddik
  • 0,5 ts ts salt salt
  • 0,5 ts ts pepper pepper
  • 3 dl dl olivenolje olivenolje
  • salt og pepper salt og pepper
  • salt og pepper salt og pepper

Framgangsmåte

  • Rist pinjekjerner i tørr stekepanne til de er gylne. 

  • Skjær bacon i små biter og stek sprøtt i tørr stekepanne.

  • Del avokado i to, ta ut steinen og avokadokjøttet.

  • Skjær avokadokjøttet i biter og press over saften av lime.

  • Skjær fennikel, reddik og vårløk i tynne skiver.

  • Bland avokado, fennikel, reddik, vårløk og romanosalat sammen i en bolle.

  • Finhakk sjalottløk og stek gyllen med soyaolje.

  • Tilsett reker og blåskjell, og la alt bli lunt.

  • Ha reke- og blåskjellblandingen over salaten.

  • Dryss pinjekjerner, bacon, revet parmesan, og hakket gressløk og oregano over. 

  • Smak til med salt og pepper.

Vinaigrette

  • Pisk dijonsennep, hvitvinseddik, salt og pepper sammen i en bolle.

  • Tilsett olivenolje i en tynn stråle mens du pisker godt. Fortsett med dette til du får en tykk og jevn saus.

  • Smak til med salt og pepper.

Server salaten med vinaigretten.