Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Reker med karri og kokosmelk, en uvant kombinasjon, men den smaker utsøkt servert med ris eller brød. En smakfull variasjon til rekerepertoaret.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 500 g g reker, uten skall reker, uten skall
  • 4 stk stk sjalottløk sjalottløk
  • 2 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 1 ss ss ingefær, frisk ingefær, frisk
  • 1 ss ss olje olje
  • 1 stk stk løk løk
  • 2 ts ts karri karri
  • 2,5 dl dl kokosmelk kokosmelk
  • salt salt

Tilbehør

  • ris ris
  • 3 ss ss persille, frisk persille, frisk

Framgangsmåte

  • Finhakk sjalottløk, hvitløk og ingefær, og surr i olje til det er mykt, men ikke brunt.

  • Skjær løk i ringer og surr sammen med det andre til løkringene er myke.

  • Dryss på karri og la den surre i 1-2 minutter.

  • Spe med kokosmelk, kok opp og la det småkoke 2-3 minutter.

  • Smak til med salt, eventuelt mer karri.

  • Tilsett rekene og la dem bli lune.

  • Dryss over hakket persille før servering.

Server med kokt ris.