Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Lag en frisk og annerledes pasta neste gang. Denne oppskriften med reker, fennikel, gulrot, brokkoli, appelsinsaus og pasta vil nok imponere hele familien.

Vanskelighetsgrad Middels
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 400 g g reker, uten skall reker, uten skall
  • 1 stk stk fennikel, frisk fennikel, frisk
  • 5 stk stk gulrot gulrot
  • 0,5 stk stk brokkoli brokkoli
  • 1 dl dl appelsinjuice appelsinjuice
  • 2 ss ss sukker sukker
  • 2 ss ss hvitvinseddik hvitvinseddik
  • 1 stk stk stjerneanis stjerneanis
  • 4 pors pors tagliatelle tagliatelle
  • 1 ts ts maisennajevner, lys maisennajevner, lys
  • 50 g g smør smør
  • 1 dl dl parmesanost parmesanost
  • salt og pepper salt og pepper

Framgangsmåte

  • Kok pasta etter anvisningen på pakken.

  • Skrell fennikel og gulrot og skjær dem i staver på ca. 1 x 3 cm. 

  • Del brokkoli i små buketter.

  • Ha grønnsakene i en kasserolle sammen med appelsinjuice, sukker, hvitvinseddik og stjerneanis. 

  • Kok opp og la trekke til grønnsakene er knapt møre. 

  • Sil appelsinkraften av grønnsakene over i en kasserolle. 

  • Kok opp appelsinkraften og jevn med maisennajevner under stadig omrøring.

  • Skjær smør i terninger og pisk inn i sausen. Sausen må ikke koke når smøret tilsettes, da kan den skille seg. 

  • Smak til med salt og pepper. 

  • Varm grønnsaker og reker i sausen uten at det koker, og vend inn pasta.

Server med revet parmesanost drysset over.