Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Reker passer godt i eksotiske retter. Denne oppskriften inneholder blant annet hvitløk, vårløk, chili og kokosmelk, en herlig blanding av smaker.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 200 g g reker, uten skall reker, uten skall
  • 2 stk stk vårløk vårløk
  • 0,5 stk stk chili, rød chili, rød
  • 2 stk stk løk løk
  • 3 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 2 ss ss margarin, flytende margarin, flytende
  • 2 ts ts curry paste, rød curry paste, rød
  • 4 dl dl kokosmelk kokosmelk
  • 0,5 ts ts salt salt
  • 0,5 stk stk lime lime
  • 0,25 ts ts pepper pepper
  • 2 ss ss koriander, frisk koriander, frisk

Tilbehør

  • eggnudler eggnudler

Framgangsmåte

  • Vask, rens og finhakk løk og hvitløk.

  • Vask, rens og skjær vårløk og chili i tynne ringer.

  • Surr løk i flytende margarin til den blir blank.

  • Ha i curry paste og bland godt.

  • Tilsett hvitløk, vårløk, chili og kokosmelk, og la det koke i 2–3 minutter.

  • Smak til med salt, saft av lime og pepper.

  • Tilsett rekene rett for servering og dryss over frisk koriander.

Server retten sammen med eggnudler.