Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Her finner du oppskrift på fire gode sauser du kan servere til rekene: Urteolje, aïoli, valnøttpesto og chilirømme. Lag en, to, tre - eller alle fire. Server med godt brød.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 2 kg kg reker, med skall reker, med skall

Urteolje

  • 2 dl dl bladpersille, frisk bladpersille, frisk
  • 1 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 3 ss ss pinjekjerner pinjekjerner
  • 4 dl dl olje olje
  • salt og pepper salt og pepper

Aïoli

  • 3 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 1 stk stk egg egg
  • 1 ss ss sitronsaft sitronsaft
  • 1 knivsodd knivsodd salt salt
  • 1 knivsodd knivsodd pepper, hvit pepper, hvit
  • 1 knivsodd knivsodd sukker sukker
  • 2 dl dl olje olje
  • 2 ss ss gressløk, frisk gressløk, frisk

Pesto

  • 0,5 potte potte basilikum, frisk basilikum, frisk
  • 100 g g valnøtter valnøtter
  • 50 g g parmesanost parmesanost
  • 1 dl dl olivenolje olivenolje
  • 0,5 stk stk sitroner sitron

Chilirømme

  • 1 dl dl lettrømme lettrømme
  • 1 ss ss sweet chilisaus sweet chilisaus
  • kajennepepper kajennepepper

Tilbehør

  • brød brød

Framgangsmåte

  • Ha rekene i en bolle.

Urteolje

  • Kjør bladpersille, hvitløk og pinjekjerner med stavmikser til du får en jevn masse.

  • Spe med olje og smak til med salt og pepper.

Aïoli

  • Press hvitløk, og pisk godt sammen med egg, sitronsaft, salt, pepper og sukker.

  • Spe med olje i en tynn stråle mens du pisker.

  • Finhakk gressløk og bland det i aïolien.

Pesto

  • Kjør basilikum, valnøtter, revet parmesanost, olivenolje og saften fra sitron med stavmikser til du får en jevn masse.

Chilirømme

  • Bland sammen lettrømme og sweet chilisaus.

  • Smak til med kajennepepper, og ev. mer sweet chilisaus.

Server reker med brød og de sausene du foretrekker.