Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Til enkelte anledninger er det hyggelig å diske opp med en forrett, og da kan denne salaten med reker, appelsin og eple være et friskt alternativ.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 100 g g reker, uten skall reker, uten skall
  • 0,5 stk stk appelsin appelsin
  • 1 stk stk eple, grønt eple, grønt
  • 1,5 dl dl crème fraîche crème fraîche
  • 0,25 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • salt salt
  • kajennepepper kajennepepper

Tilbehør

  • 2 skiver skive loff loff

Framgangsmåte

  • Riv skall av appelsin, skrell den og skjær båtene i biter. 

  • Skrell eple og skjær i terninger.

  • Pisk crème fraîche stiv, og smak til med appelsinskall, salt og kajennepepper. 

  • Finhakk hvitløk, og vend inn i crème fraîche sammen med reker, appelsinbiter og epleterninger.

  • Rist loffeskivene på tørr stekepanne og del dem i to på skrå.

  • Fordel rekesalaten på passende skåler.

Server rekesalaten med ristet loff ved siden av. Pynt gjerne med frisk koriander om du har.

Tips: Træ noen reker og appelsinbiter på noen spyd for å pynte opp retten.