Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

I denne oppskriften lager du suppen helt fra bunnen av, med kraft laget på rekeskall. Med reker, gulrot, sellerirot, vårløk og crème fraîche kan det ikke gå galt.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 1 kg kg reker, med skall reker, med skall
  • 1 stk stk gulrot gulrot
  • 2 skiver skive sellerirot sellerirot
  • 3 stk stk vårløk vårløk
  • 0,5 stk stk sitroner sitron

Suppe

  • 1 stk stk løk løk
  • 3 stk stk gulrot gulrot
  • 1 stk stk purre purre
  • 0,5 stk stk sellerirot sellerirot
  • 2 ss ss smør smør
  • 4 ss ss tomatpuré tomatpuré
  • 1 dl dl eplejuice eplejuice
  • 2 l l vann vann
  • 2 stk stk laurbærblad laurbærblad
  • 1 kvister kvist persille, frisk persille, frisk
  • 2 ss ss smør smør
  • 3 ss ss hvetemel hvetemel
  • 3 dl dl kremfløte kremfløte
  • salt salt
  • kajennepepper kajennepepper
  • sitronsaft sitronsaft

Tilbehør

  • 4 ts ts crème fraîche crème fraîche
  • brød brød

Framgangsmåte

  • Rens rekene og ta vare på skallet.

  • Skrell gulrot og sellerirot, og skjær i veldig tynne strimler. Bruk gjerne et juliennejern om du har.

  • Skjær vårløk i tynne ringer og riv skallet av sitron.

Suppe

  • Skjær løk, gulrot, purre og sellerirot i terninger , og surr i smør i 2-3 minutter.

  • Ha i tomatpuré og la surre i 1 minutt uten at det blir brunt.

  • Tilsett rekeskall og eplejuice, og la surre i noen minutter til.

  • Fyll opp med kaldt vann til det dekker, tilsett laurbærblad og persille, og la alt koke forsiktig i ca. 20 minutter.

  • Sil av kraften og sett til side.

  • Smelt smør i en kasserolle, rør inn hvetemel og la det surre i 1 minutt.

  • Tilsett litt varm kraft og rør godt for å unngå klumper.

  • Ha i resten av kraften og la koke noen minutter.

  • Tilsett kremfløte og gi suppen et oppkok.

  • Smak til suppen med salt, kajennepepper og sitronsaft.

  • Ha i reker og grønnsaksstrimler rett før servering.

Server suppen med vårløk, sitronskall og crème fraîche over, med brød ved siden av.