Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Risotto er en klassisk rett som passer utmerket med reker og blåskjell. Dette er en smakfull oppskrift som er verdt hvert minutt det tar å lage den. 

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 100 g g reker, uten skall reker, uten skall
  • 100 g g blåskjell, uten skall blåskjell, uten skall
  • 2 stk stk gulrot gulrot
  • 1 stk stk løk løk
  • 1 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 2 ss ss olivenolje olivenolje
  • 3 dl dl risottoris, (arborioris) risottoris, (arborioris)
  • 1 dl dl hvitvin hvitvin
  • 9 dl dl grønnsaksbuljong grønnsaksbuljong
  • 1 dl dl erter, fryst erter, fryst
  • 1 dl dl parmesanost parmesanost
  • salt og pepper salt og pepper

Framgangsmåte

  • Skjær gulrot i terninger

  • Finhakk løk og hvitløk, og stek myk i olivenolje.

  • Tilsett risottoris og bland godt.

  • Ha i hvitvin og kok den helt inn.

  • Spe med varm grønnsaksbuljong, rør godt og la det hele koke i ca. 15 minutter.

  • Tilsett gulrotterninger og erter, og la alt koke til risen er kokt.

  • Bland inn reker, blåskjell og revet parmesan.

  • Smak til med salt og pepper.

Server nylaget.