Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Varm deg på en god smaksrik rekesuppe med hvitløk, chili og ingefær mens du venter på våren. Server i varme suppeskåler, og dryss over frisk gressløk.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 200 g g reker, uten skall reker, uten skall
  • 0,5 stk stk gulrot gulrot
  • 0,5 stk stk pastinakk pastinakk
  • 1 stk stk paprika paprika
  • 1 stk stk vårløk vårløk
  • 0,5 stk stk chili, rød chili, rød
  • 0,5 stk stk løk løk
  • 1 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 1 ts ts ingefær, frisk ingefær, frisk
  • 2 dl dl hvitvin hvitvin
  • 2 dl dl matfløte matfløte
  • 8 dl dl fiskekraft fiskekraft
  • 1 ss ss sitronsaft sitronsaft
  • 3 ss ss gressløk, frisk gressløk, frisk
  • salt og pepper salt og pepper
  • 1 ss ss smør smør

Tilbehør

  • brød brød

Framgangsmåte

  • Skjær gulrot, pastinakk, paprika og vårløk i strimler.

  • Finhakk chili, løk, hvitløk og ingefær og surr i smør til løken er blank. 

  • Tilsett hvitvin og kok i 5 minutter.

  • Tilsett matfløte og fiskekraft, og kok i 10 minutter.

  • Ha grønnsakene i suppen og kok til de er nesten møre. 

  • Smak til med sitronsaft, salt og pepper. 

  • Ha i reker rett før servering.

Server suppen med gressløk drysset over, med brød ved siden av.

Tips: Du kan bruke fiskebuljong hvis du ikke har fiskekraft.