Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Spaghetti med reker er en klassiker på middagsbordet. Med fennikel får man en pikant smak på sjømaten.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 800 g g reker, med skall reker, med skall
  • 400 g g spaghetti spaghetti
  • 1 stk stk fennikel, frisk fennikel, frisk
  • 1 stk stk paprika, rød paprika, rød
  • 2 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 1,5 ss ss tomatpuré tomatpuré
  • 2 ts ts timian, frisk timian, frisk
  • salt og pepper salt og pepper
  • olivenolje olivenolje

Tilbehør

  • parmesan, revet parmesan, revet
  • baguette baguette

Framgangsmåte

  • Rens rekene og legg skallet til side.

  • Kok spaghetti etter anvisning på pakken. 

  • Fres rekeskallet i olivenolje, hell på vann så det akkurat dekker rekeskallet, og kok i 20-30 minutter uten lokk.

  • Sil av rekekraften og kok inn til ca. 2 dl væske.

  • Skjær fennikel og paprika i tynne skiver, og finhakk hvitløk. 

  • Fres fennikel, paprika og hvitløk i olivenolje, tilsett rekekraften og rør inn tomatpuré.

  • La sausen småkoke i ca. 5 minutter, og smak til med timian, salt og pepper. 

  • Tilsett reker og spaghetti rett før servering.

Server spaghettien med revet parmesan og baguette.