Spaghetti med reker og fennikel

Spaghetti med reker er en klassiker på middagsbordet. Med fennikel får man en pikant smak på sjømaten.
Ingredienser
- 800 g reker, med skall
- 400 g spaghetti
- 1 stk fennikel, frisk
- 1 stk paprika, rød
- 2 fedd hvitløk
- 1,5 ss tomatpuré
- 2 ts timian, frisk
- salt og pepper
- olivenolje
Tilbehør
- parmesan, revet
- baguette
Framgangsmåte
Rens rekene og legg skallet til side.
Kok spaghetti etter anvisning på pakken.
Fres rekeskallet i olivenolje, hell på vann så det akkurat dekker rekeskallet, og kok i 20-30 minutter uten lokk.
Sil av rekekraften og kok inn til ca. 2 dl væske.
Skjær fennikel og paprika i tynne skiver, og finhakk hvitløk.
Fres fennikel, paprika og hvitløk i olivenolje, tilsett rekekraften og rør inn tomatpuré.
La sausen småkoke i ca. 5 minutter, og smak til med timian, salt og pepper.
Tilsett reker og spaghetti rett før servering.
Server spaghettien med revet parmesan og baguette.