Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Denne spanske suppen kalles gazpacho og er en kald grønnsakssuppe med smaker av tomat, hvitløk og olivenolje. Her har vi har tilført reker til oppskriften. 

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 100 g g reker, uten skall reker, uten skall
  • 1 kg kg tomat tomat
  • 2 stk stk paprika, rød paprika, rød
  • 0,5 stk stk agurk agurk
  • 2 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 1 skiver skive brød brød
  • 0,5 dl dl olivenolje olivenolje
  • 1 ss ss sherryeddik sherryeddik
  • limesaft limesaft
  • salt og pepper salt og pepper

Framgangsmåte

  • Skyll tomat og paprika, skrell agurk, rens hvitløk og smuldre brød.

  • Kjør grønnsakene, brødsmuler, olivenolje og sherryeddik, til en glatt, jevn suppe med en stavmikser eller blender.

  • Smak til med limesaft, salt og pepper.

  • Ha suppen i små glass.

Server suppen toppet med reker. Pynt gjerne med friske urter hvis du har. 

Tips: Tykkelsen på suppen kan justeres med vann hvis den er for tykk, eller brødsmuler hvis den er for tynn.