Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Vårruller med en spennende kombinasjon av reker, friske grønnsaker og søtsyrlig peanøttsaus. Denne kan bli en ny favoritt til helgekosen. 

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 300 g g reker, uten skall reker, uten skall
  • 0,5 stk stk agurk agurk
  • 1 stk stk mango mango
  • 1 stk stk paprika, rød paprika, rød
  • 1 stk stk gulrot gulrot
  • 1 stk stk avokado avokado
  • 1 bunt bunt koriander, frisk koriander, frisk
  • 1 pakke pakke rispapir rispapir

Peanut sauce

  • 3 cm cm ingefær, frisk ingefær, frisk
  • 1 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 1 ts ts chili, rød chili, rød
  • 140 g g peanøttsmør, grov peanøttsmør, grov
  • 4 ss ss vann vann
  • 3 ss ss hoisinsaus hoisinsaus
  • 3 ss ss limesaft limesaft
  • 2 ss ss soyasaus soyasaus
  • 1 ss ss sukker sukker
  • 1 ts ts sesamolje sesamolje
  • 2 ss ss peanøtter peanøtter

Framgangsmåte

  • Skrell agurk, fjern kjernene og skjær i strimler.

  • Skjær mango, paprika, gulrot og avokado i tynne strimler.

  • Skyll koriander og legg på tørkepapir så den får tørke.

  • Legg et ark rispapir i vann i ca. 10 sekunder og la det renne litt av seg.

  • Ha i litt reker, grønnsaker og koriander, brett inn sidene og rull den stramt sammen.

  • Gjenta til det er tomt for ingredienser.

Peanøttsaus

  • Riv ingefær, og finhakk hvitløk og chili.

  • Rør sammen alle ingrediensene til sausen bortsett fra de hele peanøttene.

  • Grovhakk peanøttene og dryss over peanøttsausen ved servering.

Server vårruller med peanøttsaus ved siden av.