Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Her finner du oppskriften på en smakfull wok med reker. Ved siden av serverer du brød og en hjemmelaget majones med smak av reker.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 500 g g reker, med skall reker, med skall
  • 0,5 stk stk kinakål kinakål
  • 100 g g sukkererter sukkererter
  • 1 stk stk paprika, søt paprika, søt
  • 0,5 stk stk blomkål blomkål
  • 2 ss ss olje olje
  • 1 ss ss soyasaus soyasaus
  • 1 dl dl fiskebuljong fiskebuljong
  • 1 knivsodd knivsodd kajennepepper kajennepepper
  • 100 g g spirer spirer

Majones

  • 1 dl dl rapsolje rapsolje
  • 1 stk stk egg egg
  • 1 ss ss sitronsaft sitronsaft
  • 1 ss ss sennep sennep
  • 0,5 ts ts salt salt
  • 0,25 ts ts pepper pepper

Tilbehør

  • brød brød

Framgangsmåte

  • Rens rekene og ta vare på skallet.

  • Finsnitt kinakål, sukkererter og paprika, og del blomkål i små buketter.

  • Stek alle grønnsakene i olje på sterk varme i ca. 2 minutter. 

  • Rør inn soyasaus, fiskebuljong og kajennepepper, og gi det hele et godt oppkok.

  • Vend inn rekene og varm dem forsiktig i 1 minutt.

Majones

  • Varm rekeskall og rapsolje på middels varme til det dufter kraftig av skallene. 

  • Avkjøl oljen og sil fra skallene.

  • Skill egg.

  • Pisk sammen eggeplomme, sitronsaft, sennep, salt og pepper, og spe med oljen i en tynn stråle til en fyldig majones. Bruk gjerne stavmikser eller håndmikser.

  • Pisk eggehvite halvstiv og vend den inn til slutt.

Server woken med spirer drysset over, og med majonesen og brød ved siden av.

Tips: Du kan også bruke vanlig majones om du ikke vil lage din egen.