Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Flyndre tar ikke lang tid å grille siden filetene er så tynne. Dette er en smakfull oppskrift der flyndren er marinert med sennep og servert på brød med vinaigrette.

Vanskelighetsgrad Middels
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 4 stk stk flyndrefilet, med skinn flyndrefilet, med skinn
  • 4 ts ts dijonsennep dijonsennep
  • 4 ss ss timian, frisk timian, frisk
  • 4 skiver skive brød brød
  • salt og pepper salt og pepper
  • olje olje
  • bomullshyssing bomullshyssing

Vinaigrette

  • 2 ss ss tomat, soltørket tomat, soltørket
  • 2 ss ss bladpersille, frisk bladpersille, frisk
  • 2 dl dl olivenolje olivenolje
  • 1 dl dl eplecidereddik eplecidereddik
  • 2 ts ts dijonsennep dijonsennep
  • 1 stk stk brokkoli brokkoli
  • 200 g g spinat spinat

Framgangsmåte

  • Legg filetene på kjøkkenbenken med skinnsiden ned, og smør 1 ts sennep utover hver filet, og dryss med finhakket timian, salt og pepper.

  • Del hver filet i to og legg bitene med kjøttsiden mot hverandre.

  • Bind litt fuktet bomullshyssing rundt for å holde bitene sammen.

  • Pensle brødskivene med litt olje og grill så de blir gylne på begge sider.

  • Pensle skinnsidene på fisken med olje, og grill på høy varme til skinnet er sprøtt og gyllent, ca. 1 minutt på hver side. 

Vinaigrette

  • Finhakk soltørkede tomater og bladpersille, og ha i et tomt syltetøyglass med lokk sammen med olivenolje, eplecidereddik og dijonsennep.

  • Rist godt til en tykk dressing. Du kan også røre kraftig med en visp.

  • Del brokkoli i biter, så i tynne skiver.

  • Bland brokkoli og spinat med vinaigretten.

Legg en grillet brødskive på hver tallerken, fordel vinaigrette over og topp med fisken.

Tips: Om du ikke vil binde filetene sammen kan du beholde dem hele og grille dem med skinnsiden ned til de er ferdige.