Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Fisk og grønnsaker med en god saus, det er frikassé. Enkelt å lage og en god rett som faller i smak for de fleste barn. Denne retten kan lett varieres med andre grønnsaker og annen fisk.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 500 g g rødspettefilet rødspettefilet
  • 2 stk stk gulrot gulrot
  • 0,5 stk stk sellerirot sellerirot
  • 1 stilk stilk selleri selleri
  • 12 stk stk sukkererter sukkererter
  • 0,5 stk stk brokkoli brokkoli
  • 4 stk stk vårløk vårløk

Frikassésaus

  • 2 ss ss margarin, flytende margarin, flytende
  • 3 ss ss hvetemel hvetemel
  • 5 dl dl vann vann
  • 1 dl dl fløte fløte
  • 2 ss ss persille, frisk persille, frisk
  • salt og pepper salt og pepper

Tilbehør

  • potet potet

Framgangsmåte

  • Skjær fisken i porsjonsstykker.

  • Kok opp vann tilsatt salt og ha fiskestykkene i.

  • La fisken trekke til den er så vidt gjennomkokt, ca. 4-6 minutter.

  • Skjær gulrot, sellerirot og stangselleri i passende biter. 

  • Del sukkererter i to, brokkoli i fine buketter og vårløk i tykke skiver.

  • Hakk det grønne på vårløken og legg til side.

  • Kok opp vann med salt og kok grønnsakene hver for seg til de er knapt møre.

  • Ta vare på kokevannet.

Frikassésaus

  • Varm opp flytende margarin, rør inn mel og la det surre i et par minutter.

  • Spe med kokevann fra grønnsakene til en tykk saus.

  • Spe med matfløte og la sausen småkoke i ca. 5 minutter.

  • Ha i mer matfløte eller kokevann dersom sausen blir for tykk.

  • Smak til med salt og pepper.

  • Varm alle grønnsakene i sausen og rør inn det grønne av vårløken og persille til slutt.

Ha grønnsakene og sausen i et dypt fat og legg fisken over. Server med kokte poteter.